NURUL IZZAH - CERITA PASAL DAKWAT KEKAL!!!


Tak payah la nak buat - buat pelik pulak bila bercerita pasal dakwat kekal ni. Orang dah bagitau awal dah. Yang dia tak nak dengar kenapa?

Nampak sangat la Si Nurul Izzah dan Pakatan ni sebenarnya saja nak menimbulkan masalah dalam isu penggunaan dakwat kekal.

Siapa yang nak sangat guna dakwat kekal ni kalau bukan diorang sendiri? Bukan ke ianya termaktub dalam tuntutan yang diorang buat melalui BERSIH 3.0?

Nah!!! Sekarang diorang pulak nak pertikaikan tuntutan yang diorang buat? Diorang nak kata yang tuntutan diorang tu sendiri tak boleh dipercayai?

Sekarang semuanya sudah jelas. Sedangkan tuntutan diorang sendiri pun boleh diorang jadikan pertikaian, inikan pulak janji - janji yang diorang buat dalam manifesto.

Bila tiba waktunya nanti, dah tentu - tentu diorang akan buat benda yang sama. Bila rakyat buat tuntutan terhadap manifesto diorang, macam - macam alasan akan keluar.

Bila rakyat tanya, kenapa tol belum dihapuskan? Diorang akan cakap konsesi baru yang dilantik oleh mereka ni akan memberi keuntungan kepada rakyat. 

Kenapa minyak tak turun harga? Diorang akan kata, minyak dah turun harga sebanyak sepuluh sen (RM 0.10), tapi subsidi kita tak bagi. Sebab tu harga dia kekal.

Kenapa harga kereta masih belum diturunkan? Diorang akan suruh rakyat beli kereta Malaysia, sebab itu je harga yang diorang boleh kawal.

Korang tak percaya? Tunggu je la nanti. Sebelum ni pun diorang dah bagi macam - macam alasan untuk mengelakkan diri dari menunaikan janji mereka.

Dasar manusia yang tak boleh berpegang kepada apa yang dia cakap. Hari ni dia tuntut A, esok dia boleh tentang apa yang dia tuntut tanpa sebarang rasa malu pada diri sendiri.

Jadi, kesimpulannya, tak payah la kita nak heran sangat dengan Si Nurul Izzah tu bila dia TIBA - TIBA tampil dan buat dakwaan pasal isu dakwat kekal ni. 

Semuanya diorang dah susun lebih awal melalui sebuah perancangan yang cukup rapi. Tinggal menunggu masa je untuk dilaksanakan. Maklum la, Pakatan ni kalau tak menipu memang tak sah!!!

No comments:

Post a Comment