PAS, PKR DAN DAP TIDAK SEHALUAN

Ini diikuti dengan penolakan secara terbuka ahli akar umbi PAS untuk menamakan Anwar sebagai calon PM bagi pembangkang DAP-PKR-PAS, malah diberitakan Majlis Syura PAS sendiri telah memutuskan menolak Anwar sebagai calon PM pembangkang!
Keangkuhan Anwar tidak mahu menerima keputusan Majlis Syura PAS yang menolak penggunaan kalimah ALLAH oleh kristian saperti yang dituntut oleh Guaneng pada 25.12.2012 dan dipersetujui oleh Hadi Awang, Anwar & Kitsiang pada 08.01.2013 menyebabkan ramai golongan agamawan dan ahli akar umbi PAS mula mempertikaikan kredibiliti Anwar.
Ini ditambah dengan kesombongan Karpal Singh mencabar Majlis Syura PAS supaya menarik balik keputusan pada 13.01.2013 dan menerima akur keputusan yang dipersetujui pada 08.01.2013 oleh Hadi, Anwar & Kitsiang menambahkan kemarahan golongan agamawan dan ahli akar umbi PAS!
Dan kemarahan agamawan dan ahli akar umbi PAS makin bertambah apabila Datuk Nik Aziz yang menandatangani keputusan Majlis Syura PAS pada 13.01.2013 bersama Dato' Dr. Haron Din bukan sahaja tidak mempertahankan keputusan itu semasa menziarahi Karpal Singh pada 27.03.2013, malah bertindak menyambut harijadinya ke 82 dirumah Karpal pada hari Taipusam!
Sudah mula kedengaran perpecahan didalam PAS, malah sudah ada suara yang secara terbuka mendesak supaya PAS mengkaji semula persekongkolan dengan DAP-PKR dengan tujuan untuk berpecah supaya PAS boleh berjuang bersendirian kepada perjuangan asal untuk menubuhkan Negara Islam dan melaksanakan hudud- qisas & ta'zir yang ditongsampahkan atas hasutan para anwarinas dan parasit yang terlalu gila mengejar Putrajaya!
Penyokong dan pendokong pembangkang  menghadapi dilema untuk berdepan dengan PRU-13. Apatah lagi segala muslihat dan konspirasi yang dirancang tumbang dan kecundang didepan mata. Daripada isu Lahad Datu, kepada matinya Balasubramaniam, kelihatan apa sahaja yang cuba dimuslihatkan pembangkang tidak menjadi; malah ada yang dipatahkan dengan bantuan ALLAH!
Dalam keadaan kekalutan dan cacamerba ini, pembangkang perlu mereka dan mencipta suasana yang boleh mengelirukan rakyat! Apa rancangan itu! Dan yang klasiknya, perancangan dan konspirasi ini didalangi oleh hanya beberapa elemen dan dalang yang ramai ahli, penyokong dan pendokong pembangkang sendiri tidak ketahui!
Teman diberitahu ada elemen dan dalang dikalangan penyokong dan pendokong pembangkang sudah ada perancangan untuk melakukan 13 perkara berikut sebelum, semasa dan selepas PRU-13:
1. mereka merancang memujuk Anwar untuk mengangkat sumpah menafikan kes liwat Saiful, videoklip ChinaDoll, videoklip Raja Goyang dan videoklip PapaGomo! Tetapi sumpah itu sebenarnya tidak mengikut syara', sekadar sumpah politik untuk diputarbelitkan. Teman diberitahu lafaz sumpah yang dicadang mereka ialah saperti berikut:
"Demi ALLAH, saya tidak melakukan perkara yang difitnah oleh UMNO dan Barisan Nasional". 
Setelah sumpah ini dibuat, mereka akan spin kononnya Anwar sudahpun bersumpah, sedangkan sumpah itu sebenarnya bukan sahaja tidak mengikut hukum syara', malah tidak membawa apa-apa makna; kerana UMNO tidak pernah memfitnah apa-apa pun terhadap Anwar.
Tetapi juak-juak pembangkang ini akan memutar-belit sumpah tersebut; malah ada agamawan dikalangan mereka yang akan "mengislamkan" sumpah tersebut dengan segala nas dan hujah! Malah akan ada antara mereka akan menyamakan Anwar setaraf dengan apa yang dihadapi oleh Nabi Yusuf a.s. dan Saidatina 'Aishah r.a!http://zul4kulim.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment